{ LIFESTYLE }
04 Mar 2021
鄧健泓愛捍衛原則. 自爆與石詠莉按摩撻著

由阮小儀主持的香港開電視節目《小儀與13型男》,逢星期六晚上11時於77台香港開電視播映,節目中安排不同類型的型男跟小儀約會,今集(6日)邀請「大男人型」 鄧健泓擔任小儀約會對象,期間雖然小儀表示不覺得對方「大男人」,笑言眼中金剛才是「大男人」,但鄧健泓卻自認非常「大男人」,他說:「我對住另一半嘅時候,相信自己係Head住對方,我會為捍衛自己一啲堅持、原則及底線,發揮最大男人的氣慨。」

自命「大男人」的鄧健泓,在節目中不時提及太太石詠莉,他自爆初相識太太第一晚,太太已為他按摩,他說:「佢係美容師,相識第一晚同我手部按摩,適逢夜晚又浪漫,感覺好舒服,一舒服就舒服咗八年。」而鄧健泓還大讚太太性格溫馴:「我有好多朋友都話,佢(太太)好似過往(歷任)女朋友的優點集於一身。」

問鄧健泓會否介意身邊另一半打扮性感?他毫不猶豫表示:「非常介意。試過有個節目想佢(太太)着性感晚裝,但之前已經講好咗我哋唔做呢啲嘢、衫要睇過晒先去着,點知佢哋嗰邊冇畀我哋睇,到現場畀咗幾件Deep V晚裝佢(太太),於是我話Sorry,我哋唔會着性感嘢,之後同個導演溝通完之後,大家都明白,最終唔使着性感嘢。」

此外,鄧健泓自言「大男人」性格,令他在每次家庭聚會主要負責「食飯埋單」角色,不過有次家姐「埋單」,竟令他感動到喊,受訪期間他雙眼通紅表示:「以往家庭聚會都係我畀,呢個習慣嚟,不過有次同大家姐食飯,佢去埋單,佢話『唔駛喇,等我嚟,你都畀咗好多年!』我呆咗,唔識反應,然後自己入咗入廁所喊,其實我都好想有人錫。」

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION